Tags

, , , , , , , , , , , , , ,

Šta znače otvoreni dlanovi, a šta stisnuta pesnica? Šta je u umeću rukovanja „mrtva riba”, šta „kostolomac”, a šta „kidalica”? Kako prepoznati položaj „pokvarenog revolveraša”? Kakve signale šalju prekrštene ruke i noge, trljanje ruke o ruku ili dodir lakta? Kakvu priču može da ispriča položaj vaših dlanova?

Ovo su samo neka od zanimljivih pitanja o kojima će biti reči na besplatnom seminaru „Neverbalna komunikacija”, koji u subotu, 9. februara od 10 časova, u svojim prostorijama organizuje Centar za razvoj karijere, kompanije LINK group.

Ljiljana Varga, vlasnik psihološkog savetovališta u Novom Sadu, otkriće na seminaru kako da prepoznate kada neko želi da vas slaže, koliko smete da se približite nekom, a da ne uđete u njegovu „ličnu” zonu, šta je to „moćan pogled”, te kako izgleda kada biznismen „obeležava” svoju teritoriju? Seminar će vam pomoći da protumačite i kakvu poruku šalje sagovornik kada trlja oči, a kakvu kada dodiruje nos ili pokriva usta.

Jeste li znali da umemo da napravimo i prepoznamo čak 25.000 izraza lica, i da dnevno često utrošimo svega desetak minuta na izgovaranje reči? Čuvena formula Merabiana, pionira u izučavanju neverbalne komunikacije, pokazuje da ljudi često više veruju „signalima” koje primaju nego rečima koje čuju. Od svega onoga što u komunikaciji dopire do njih, čak 55% čini, zapravo, gestikulacija.

Neverbalna komunikacija foto
Svi zainteresovani moći će da prate ovaj koristan seminar iz udobnih fotelja kod kuće, zahvaljujući platformi za učenje na daljinu, koju je razvila kompanija LINK group. Dovoljan je samo klik na sledeći link:

http://www.link-elearning.com/stream/seminar25.php